top of page

CREDIDAM trebuie sa-i plateasca lui Firicel peste 20 de miliarde de lei vechi


Inca o dovada ca unele organisme de gestiune colectiva incaseaza remuneratii insa nu le achita titularilor in numele carora le-au incasat vine din victoria lui Toma Cuzin (Firicel din Las Fierbinti) in fata CREDIDAM la Tribunalul Bucuresti.


Pe 20 noiembrie 2019, un complet al Sectiei a III-a Civila a Tribunalului Bucuresti a hotarat ca organismul de gestiune colectiva CREDIDAM trebuie sa-i achite actorului Toma Cuzin remuneratii incasate in numele acestuia de 2.025.000 lei plus penalitati, adica cel putin... 20 de miliarde de lei vechi !


Pe intelesul tuturor, lucrurile stau astfel:

CREDIDAM a solicitat si incasat de la un post de televiziune remuneratii inclusiv pentru actorul Cuzin Toma iar, la final de an, i-au repartizat acestuia o suma derizorie cu toate ca actorul in cauza aparuse foarte mult pe respectivul post de televiziune iar sumele incasate de CREDIDAM au fost imense.

Desi a cerut sa i se explice, atat in scris cat si public (sunt de notorietate transmisiunile live pe Facebook de la sediul CREDIDAM), cum au ajuns la valoarea pe care i-au achitat-o din suma imensa incasata, organismul de gestiune colectiva a refuzat iar Toma Cuzin a fost nevoit sa-i cheme in judecata.

Desi si in instanta au incercat si au evitat pe cat de mult posibil sa nu prezinte acte contabile si rapoarte playlist din care reiese clar cat au incasat si cat au platit, intr-un final au fost obligati de instanta sa prezinte toate documentele iar din acestea a rezultat ca ii sunt datori lui Toma Cuzin cu peste doua milioane de lei. Da, aceasta este suma pe care au incasat-o in numele lui Toma Cuzin si nu i-au achitat-o acestuia. Am crezut ca nu vad bine si am verificat informatia la avocatul lui Cuzin, Robert Bucur. Intr-adevar, aveau sa-i plateasca lui Toma Cuzin peste 2 milioane de lei si i-au platit, tineti-va bine, doar 0,2%.


Lucrurile stau exact la fel in cazul a mii de artisti, in cazul CREDIDAM, dar si producatori, in cazul UPFR. Niciunul dintre aceste organisme de gestiune colectiva nu repartizeaza si nu platesc remuneratiile pe care le incaseaza catre artistii si producatorii in numele carora le incaseaza. Repartitiile pe care le fac nu au avut si nu au legatura cu utilizarea reala a interpretarilor sau fonogramelor.


Si vorbim aici de sute de milioane de euro in ultimii 23 de ani, bani a caror destinatie nu o cunoaste nimeni.2 Comments


alexandrunuca
Nov 22, 2019

scrie în titlu 20 miliarde lei vechi. cele două milioane sunt lei noi

Like

darkslowstar
Nov 22, 2019

greu cu leii asta. doar 2 mil lei vechi trebuie sa-i plateasca? recititi articolul si modificati si lasati leii vechi la muzeu. Stricati un articol interesant cu astfel de gafe :)

Like

RECENT POSTS

FEATURED POSTS

FOLLOW US

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Google+ Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page