De ce e ilegal sa difuzezi posturi de radio, Spotify, Youtube, etc. in magazine, hoteluri, benzinari
Deoarece toate aceste servicii sunt B2C (Bussines to Costumer). Ce inseamna asta ? Ca acesti furnizori de muzica sunt licențiați pentru uz privat, necomercial (perfect pentru acasă, împreună cu prietenii și familia).
Pentru a reda muzică în locuri publice (magazine, supermarketuri, benzinarii, hoteluri, restaurante, cafenele, etc.) aveți nevoie de licențe neexclusive pentru comunicare publică (UCMR-ADA - reprezintă autorii, UPFR - reprezintă producătorii și CREDIDAM - reprezintă artiștii) , inclusiv dacă o faceți și numai pentru angajații dvs.
Metodologiile în baza cărora trebuie să achitați taxe către cele 3 organisme de gestiune colectivă prevăd anumite sume în funcție de activitatea pe care o desfășurați și de suprafața deținută. Astfel, sumele pot fi de la câțiva zeci de lei și până la mii de lei lunar pentru fiecare locație în parte.
Toate aceste sume pe care le achitați nu includ și muzica ci doar dreptul de a difuza muzică (obținută legal ! - la un control trebuie să dovediți cu acte că muzica pe care o dețineți, să spunem, într-un laptop, a fost toată achiziționată legal, în caz contrar putând fi acuzat de piraterie și deveniți protagoniștii unui dosar penal). Asta deoarece organismele de gestiune colectivă doar reprezintă titularii de drepturi (autori, compozitori, textieri, artiști interpreți, cântăreți, producători, etc.) însă nu li s-au transferat drepturi.
Astfel că, după ce obțineți cele 3 licențe neexclusive de la cele 3 organisme de gestiune colectivă va trebui să vă procurați și muzica. Abia în acest moment puteți folosi un post de radio, YouTube-ul, Spotify-ul sau orice alt furnizor pentru muzica ambientală în locațiile pe care le dețineți. Sau puteți să vă achiziționați CD-uri sau mp3-uri, în mod legal, și să vă creați propriul playlist (în acest caz, însă, se mai adaugă niște taxe și alte licențe neexclusive).
Așadar, alte costuri. Și dezavantaje.
Spre exemplu, în cazul difuzării unor posturi de radio care vă introduc în spațiile d-voastră, concurența ! Asta deoarece nu aveți cum împiedica un concurent să-și cumpere spațiu de reclamă exact la radioul pe care îl difuzați în locații (cunosc cazuri concrete în care un lanț de benzinării se promovează în cel al concurenței exact prin această metodă !).
Noi simplificăm toatpă această birocrație și vă reducem costurile.
Cum ? Foarte simplu. Noi nu reprezentăm titularii de drepturi (de autor și conexe) ci suntem titulari de drepturi !
În acest fel nu mai trebuie să achitați nicio taxă către niciun organism de gestiune colectivă. Mai mult, dobândiți drepturi pentru un catalog enorm, de peste jumătate de milion de piese muzicale.
Pasul următor e să vă folosiți de tot acest ambient muzical din locații pentru a vă transmite mesajele către clienții aflați deja în aceste locații. Și acest lucru este posibil prin intermediul software-ului pe care vi-l punem la dispoziție gratuit.
Imaginați-vă ca, în loc să se audă de la un post de radio zeci de reclame care nu au nicio legătură cu produsele pe care le vindeți, puteți să difuzați doar reclamele care vă cresc d-voastră vânzările !
Cu alte cuvinte, aveți propriul post de radio, cu circuit închis.
În concluzie, iată un serviciu care nu doar că vă reduce drastic cheltuielile pe care le aveți lunar cu muzica ambientală din locații dar vă oferă și muzica (perfect aleasă, în funcție de tipul afacerii d-voastră) dar și posibilitatea de a vă promova în locațiile proprii.
#radiosparx #cesiuneneexclusiva #utilizatordemuzica #taxededifzuaremuzica #taxedemuzica #instoreradioro #licentamuzica #legeadreptuluideautor #muzicainhoteluri #drepturideautor #titulardedrepturi #credidam #muzicainmagazindejucarii #muzicainmagazin #entitateindependenta #licentaneexclusivamuzica #muzicacudreptdeautor #legea81996 #instoreradio #entitateindependentademanagement #muzicainbenzinarii #organismedegestiunecolectiva #upfr #ucmrada