top of page

Lipsa modificării metodologiilor presupune exonerarea obligației de plată a fiecărui utilizator

Lipsa modificării metodologiilor de către organismul de gestiune colectivă conform legii presupune exonerarea obligației de plată a fiecărui utilizator.” Asta prevede art. III, alin. (5) ,din Legea 69/2022, lege care a adus o serie de modificări importante Legii 8/1996, privind dreptul de autor și a drepturile conexe.

Este drept că nu toate metodologiile organismelor de gestiune colectivă încalcă actualele prevederi legale însă cele mai multe prevăd penalități de întârziere sau neplată abuzive, ceea ce le poziționează automat în afara legii. La fel de adevărat este că Legea 8/1996 sau Legea 69/2022, care a adus modificări la legea dreptului de autor, nu prevede obligația ca organismele de gestiune colectivă să solicite constituirea unor noi comisii de negociere a noi metodologii. Dar spune, clar și răspicat, că dacă acestea nu sunt modificate, utilizatorii sunt exonerați de plată.

Cum nicio metodologie care conține prevederi contrare legii nu a fost modificată, concluzia este una simplă: exonerarea de plată a fiecărui utilizator.

Comments


RECENT POSTS

FEATURED POSTS

FOLLOW US

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Google+ Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page